Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΝΥΧΑΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΝΥΧΑΣ (Onyx)

Ο Όνυχας είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λεοντα και το μήνα Φεβρουάριο.

Όταν σχεδιάζουμε ένα κόσμημα πρέπει να ξέρουμε ότι τα χρώματα δείχνουν πιο έντονα με φόντο το μαύρο. Στα πολύτιμα κοσμήματα, το μαύρο φόντο παρέχεται συχνά από Όνυχα (onyx στα αγγλικά), ένα μαύρο χαλαζία με λεπτή υφή.

Ορισμένοι λίθοι όνυχα εμφανίζουν λευκές ρίγες στο μαύρο φόντο τους και κάνουν αυτό το ημιπολύτιμο λίθο ακόμα πιο γοητευτικό!
Λέγεται ότι αυτή η πέτρα για να αναπτύξει πλήρως τη δύναμη της θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να τη βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και αν χρησιμοποιείται για πολύ καιρο θα είναι καλό να τη βάζουμε στο χώμα για μια ημέρα. Αυτή η αναγέννηση θα συμβάλει στο να διατηρήσει ο όνυχας την ενέργειά του ισχυρή..

Ο Όνυχας ήταν πολύ δημοφιλής στους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη "όνυξ", που σημαίνει καρφί ή νύχι. Η ιστορία είναι ότι κάποια μέρα ο Έρως έκοψε τα θεϊκά νύχια της Αφροδίτης με ένα βέλος, ενώ αυτή κοιμόταν. Άφησε τα κομμάτια διάσπαρτα πάνω στην άμμο και οι Μοίρες τα μετέτρεψαν σε πέτρα, έτσι ώστε κανένα κομμάτι από τους θεούς να μην χαθεί ποτέ. Βέβαια το μαύρο δεν είναι συνήθως το χρώμα που συνδέουμε με τα νύχια των χεριών όμως στην ελληνική αρχαιότητα, σχεδόν όλοι οι χαλαζίες από άσπρο χρώμα έως σκούρο καφέ και μαύρο ονομάζονταν όνυχας.

Αργότερα, οι Ρωμαίοι αναφερόταν σε μαύρο και σκούρο καφέ χρώμα μόνο για τον όνυχα και τον χρησιμοποιούσαν για σφραγίδες με κερί.. Ο Ρωμαίος στρατηγός Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε τον όνυχα όταν επρόκειτο για μια καλή συμφωνία.

Πνευματικές ιδιότητες του Όνυχα


Ο όνυχας δίνει δύναμη.
Προωθεί το σθένος, την επιμονή και την αντοχή.
Προσδίδει αυτοπεποίθηση, βοηθώντας να νιώθετε άνετα στο περιβάλλον σας.
Αυτός ο λίθος διώχνει τη θλίψη, ενισχύει τον αυτοελέγχο και βοηθά στην
συνετή λήψη αποφάσεων.
Ενθαρρύνει την ευτυχία και την καλή τύχη.
Είναι πιθανό βοηθήσει στην αναγέννηση, την ευτυχία, και να αυξήσει το ένστικτο και τη διαίσθηση.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Όνυχα

Ο όνυχας ενδυναμώνει τον σκελετό και εξαγνίζει το αίμα.
Είναι ευεργετικός για τα δόντια και τα πόδια
Είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος με τις δερματικές παθήσεις,
Βοηθά στη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων, καθώς και μυκητιάσεων ή φλεγμονών.
Λέγεται ότι απαλύνει τον πόνο των ηλιακών εγκαυμάτων.

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ

HMIΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ (Obsidian)

Ο Οψιδιανός θεωρείται ο ημιπολύτιμος λίθος του Υδροχόου, αλλά ο snowflake οψιδιανός συνδέεται μερικές φορές με τον Παρθένο.


O Οψιδιανός (Obsidian) αποτελεί ένα σημαντικό ημιπολύτιμο λίθο στην ιστορία της ανθρώπινης ανάπτυξης. Πολλά από τα πρώτα εργαλεία μας ήταν κατασκευασμένα από αυτό το φυσικό γυαλί. Έχει κερδίσει τη φήμη του ως μια πέτρα προστασίας από την αρχική του χρήση σε μαχαίρια, αιχμές βελών και εργαλεία. Ο Οψιδιανός διαμορφώνεται από τη λάβα των ηφαιστειακών εκρήξεων καθώς αυτή παγώνει μέσα στη γη και η υαλώδη μορφή και λάμψη του τον καθιστούν μοναδικό υλικό για χρηστικά όσο και διακοσμητικά αντικείμενα στο βάθος των αιώνων.

Ο Οψιδιανός αποτελούσε μια ιερή πέτρα σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο εξουσίας. Οι Μάγια ιερείς μάλιστα τον χρησιμοποιούσαν ως μαγική πέτρα για να προβλέπουν το μέλλον. Μέχρι και σήμερα ο οψιδιανός είναι ένα πετράδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαντική τέχνη και ορισμένοι επαγγελματίες του είδους θεωρούν ότι η μαύρη αυτή πέτρα μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν πιο εύκολα στο υποσυνειδητό τους και να έχουν καλή τύχη στις προβλέψεις τους.

Στην αρχαιότητα ο οψιδιανός Χρησιμοποιήθηκε επίσης και για την επούλωση πληγών (πολλές από τις οποίες είχαν προκληθεί από όπλα φτιαγμένα από οψιδιανό!) και για ανακούφιση από τον πόνο. Λέγεται ότι κρατώντας ένα τέτοιο πετράδι προστατεύεις τον εαυτό σου από πάσης φύσεως σωματική ή ψυχική βλάβη. Όπως και ότι έχει την δυνατότητα να διώχνει μακριά κάθε αρνητική ενέργεια. Επίσης πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να δείτε τις αδυναμίες σας με σαφήνεια και θα αποτελέσει ένδειξη για τη διόρθωση τους.

Ο οψιδιανός snowflake έχει πάρει το όνομα του από τις περίτεχνες λευκές στάμπες που έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του καθώς κάποια τμήματα του λίθου αποκρυσταλλώνονται και το  σχήμα τους  αρχίζει να μοιάζει πολύ με αυτό των χιονονιφάδων.  Είναι ένας λίθος που συμβολίζει την καθαρότητα και βοηθάει να αποβάλλουμε το στρες και την ψυχική ένταση.


                                                          Πνευματικές ιδιότητες του Οψιδιανού
Ο οψιδιανός είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που μαλακώνει την καρδιά .
Κάνει αυτόν που τον φοράει να νιώθει υπεύθυνος και δυνατός
Προωθεί την ηρεμία και την ειρήνη.
Διαλύει και προστατεύει από την αρνητικότητα.
Αυτός ο λίθος θεωρείται ένα μαγικό εργαλείο για τη μαντεία.
Είναι μια πέτρα προστάτης από κάθε είδους βλάβη.
Ηρεμεί και διώχνει το στρες και την ένταση.
Ο οψιδιανός snowflake είναι μια ιδανική πέτρα προστασίας για τις γυναίκες

Θεραπευτικές ιδιότητες του Οψιδιανού

Ο Οψιδιανός βοηθά στην προστασία κατά της κατάθλιψης και δίνει κουράγιο στους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους.
Οξύνει και βοηθά να εστιάσουμε στο εσωτερικό όραμα.
Μπορεί να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις.
Αποβάλει το στρες και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
Ωφελεί το στομάχι και το πεπτικό σύστημα
Λέγεται ότι ο οψιδιανός ανακουφίζει από τον μυικό πόνο και επουλώνει τις πληγές.
Ο Οψιδιανός snowflake είναι μια πέτρα κάθαρσης και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού






ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΓΡΑΝΑΤΗΣ ή ΓΡΑΝΑΔΑ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΓΡΑΝΑΤΗΣ (Garnet)

O γρανάτης ή γρανάδα (garnet στα αγγλικά) είναι αυτός ο υπέροχος κόκκινος ημιπολύτιμος λίθος που συχνά συναντάμε σε κοσμήματα- αντίκες. Εκπληκτικά ευρήματα, ιδίως στην Αφρική, έχουν πλουτίσει την παραδοσιακή εικόνα του γρανάτη με έναν εκπληκτικό αριθμό αποχρώσεων, παρόλαυτα το μεθυστικό βαθύ κόκκινο είναι το κύριο χρώμα του.


Ο γρανάτης είναι ένα ανθεκτικό πετράδι με μεγάλη σκληρότητα μα εύκολο στην επεξεργασία . Ένα άλλο πλεονέκτημα του γρανάτη είναι η μεγάλη λαμπρότητα και η εξαιρετική φωτεινότητα, που προέρχονται από τον υψηλό δείκτη διάθλασης του. Το σχήμα των κρυστάλλων του γρανάτη είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Γρανάτης σημαίνει κάτι σαν "σπορένιος", προέρχεται από τη Λατινική λέξη «granatus» που σημαίνει σπόρος. Αυτή η ονομασία δεν προηλθε μόνο από το τυπικό σφαιροειδές σχήμα των κρυστάλλων αλλά και από το χρώμα της κόκκινης γρανάδας, η οποία μας φέρνει στο μυαλό τους σπόρους του ώριμου ρόδιου. Κατά το Μεσαίωνα, ο κόκκινος γρανάτης ονομαζόταν επίσης «πέτρα-ρουμπίνι». Ακόμη και σήμερα, τα ονόματα όπως ρουμπίνι Αριζόνας , ρουμπίνι Μοντάνας ή Νέου Μεξικού είναι διαδεδομένα στο εμπόριο.


Ο γρανάτης είναι γνωστός στους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια. Λέγεται ότι ο Νώε χρησιμοποίησε το γρανάτη στα φανάρια της κιβωτού, για να την κατευθύνει μέσα στη σκοτεινή νύχτα. Βρίσκεται σε κοσμήματα από την αιγυπτιακή εποχή, αλλά και στα ελληνικά και ρωμαϊκά χρόνια. Ηταν δημοφιλής ως φυλαχτό και προστατευτική πέτρα. Οι αρχαίοι συχνά την τοποθετούσαν στις ασπίδες τους για να προστατευτούν από το κακό και την καταστροφή και την ονόμαζαν "πετρα του πολεμιστή".

O γρανάτης είναι επίσης γνωστός ως η πέτρα για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Εάν η επιχείρησή σας δεν πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε, απλά βάλτε 3 ή περισσότερες γρανάδες πάνω στο γραφείο σας. Λέγεται ότι αν βάλουμε τον γρανάτη κάτω από το μαξιλάρι θα θεραπεύσει την κατάθλιψη και τους εφιάλτες . Επίσης λέγεται ότι φέρνει σταθερότητα στις φιλίες και τις σχέσεις.

Πνευματικές ιδιότητες του Γρανάτη

Ο γρανάτης βοηθά να ανέβει η αυτοπεποίθηση και μπορεί να σας κάνει πιο δημοφιλή.
Συμβολίζει την πίστη, το θάρρος και την ειλικρίνεια.
Φέρνει σταθερότητα στην φιλίες.
Βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και της νωθρότητας.
Χρησιμοποιείται για να προσελκύσει την αγάπη και ενισχύει την σεξουαλική απόδοση.
Οι αρχαίοι πίστευαν ότι είναι η πέτρα που προστατεύει τους πολεμιστές
Ο γρανάτης λέγεται ότι τονώνει την επιτυχία μιας επιχείρησης.
Αποβάλλει την αρνητικότητα.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Γρανάτη

Ο γρανάτης ότι είναι ο ημιπολύτιμος λίθος της "υγείας"
Αν βάλετε τον γρανάτη κάτω από το μαξιλάρι σας μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη και τους εφιάλτες.
Συμβάλλει στην αύξηση της σεξουαλικότητας.
Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Βοηθά τον οργανισμό στην αφομοίωση του ασβεστίου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Α και Ε.
Είναι ένας καλός ημιπολύτιμος λίθος για την καρδιά και τους πνεύμονες.

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΚΙΤΡΙΝΗΣ


ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΚΙΤΡΙΝΗΣ (Citrine)
Ο μήνας που αντιστοιχεί στον Κιτρίνη είναι ο Νοέμβριος και ταιριάζει στον Παρθένο.

O Κιτρίνης (Citrine) είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του χαλαζία, μια οικογένεια η οποία με την πληθώρα των χρωμάτων της προσφέρει στους λάτρεις των ημιπολύτιμων λίθων μία απίστευτη ποικιλία για τις δημιουργίες τους. Το φωτεινό κίτρινο χρώμα και η ακτινοβολία του Κιτρίνη τον κάνουν περιζήτητο. Αν και η τιμή του είναι αρκετά οικονομική, αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος είναι μια άριστη επιλογή για να ζωντανέψουν τα χειροποίητα κοσμήματα μας και εμείς να ακτινοβολούμε από θετική ενέργεια και αισιοδοξία.


Δεν υπάρχουν πολλοί κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι στον κόσμο των κοσμημάτων. Ένα διαμάντι ή ένα ζαφείρι μπορεί να είναι κίτρινα αλλά είναι πολύ δαπανηρά. Ωστόσο, ο Κιτρίνης εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες για αυτό το χρώμα, από λεμόνι κίτρινο έως κοκκινωπό καφέ. Υπάρχει μια ποικιλία Κιτρίνη στην Ισπανία με ένα βαθύ χρυσό χρώμα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πανάκριβο αυτοκρατορικό τοπάζι.

Ο Κιτρίνης φέρνει ευτυχία, χαρά και αισιοδοξία στη ζωή. Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που όχι μόνο δεν συσσωρεύει αρνητική ενέργεια, αλλά και την διαλύει. Ενεργοποιεί και αναζωογονεί, προωθεί την ζεστασιά, την άνεση και την ενέργεια. Επίσης λέγεται ότι ο Κιτρίνης ανοίγει το μυαλό και μας βοηθά να κάνουμε νέες σκέψεις σε καθημερινά θέματα.Συχνά χρησιμοποιείται για την αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αξιοπρέπειας, ιδιαίτερα στους άντρες προσφέρει θάρρος και αυτοπειθαρχία.

Πνευματικές ιδιότητες του Κιτρίνη


Ο Κιτρίνης έχει την ιδιότητα να αποβάλει την αρνητικότητα και μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια.
Βοηθά να ανοίξουν νέες γραμμές επικοινωνίας.
Βοηθάει στην «πνευματική» πέψη.
Διατηρεί ανοιχτό το μυαλό σε νέες σκέψεις.
Είναι ένας αισιόδοξος ημιπολύτιμος λίθος και κατά της κατάθλιψης.
Φέρνει την αγάπη και τη χαρά στη ζωή σας.
Είναι το τυχερό πετράδι των εμπόρων
Ο Κιτρίνης βοηθά να έχουμε αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια.
Ενισχύει την προσωπική μας δύναμη και δίνει θάρρος.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Κιτρίνη

Ο Κιτρίνης ενισχύει το πεπτικό σύστημα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν για αντίδοτο σε δηλητήρια
Καταπολεμά την κατάθλιψη και τονώνει την αυτοπεποίθηση.
Συμβάλει για την ηρεμία και χαλαρώνει την ένταση σε προβληματικές συνθήκες.
Βοηθάει στην εξάλειψη των εφιαλτών.
Αποβάλλει το στρες και δίνει ενέργεια.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ (Amber)
Το κεχριμπάρι αντιστοιχεί στο μήνα Νοέμβριo και ταιριάζει με το Λέοντα.

Το Κεχριμπάρι (amber) δεν είναι λίθος αλλά απολιθωμένος χυμός από τα προϊστορικά δέντρα και έχει ηλικία εκατομμυρίων ετών! Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να περιέχει διατηρημένα έντομα και άλλα ζώα ή φυτά, που είναι εκεί δεκάδες εκατομμύρια χρόνια Αυτά τα απολιθώματα προσθέτουν στην εμφάνιση του κεχριμπαριού και μπορεί να αυξήσουν κατά πολύ την αξία του. Έχει συνήθως μια αισιόδοξη χρυσή απόχρωση, αλλά επίσης μπορεί να βρεθεί σε αποχρώσεις γαλακτώδες λευκού, σε κόκκινο πορτοκαλί, σε πράσινο ακόμα και σε μαύρο.


Το μικρό βάρος του κεχριμπαριού το κάνει εύκολο στην χρήση ακόμα και για πολύ μεγάλα κοσμήματα και το φωτεινό του χρώμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ημιπολύτιμους λίθους. Το κεχριμπάρι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κομπολογιών.Στο εμπόριο συναντάμε πολλές απομιμήσεις του κεχριμπαριού από πλαστικό ή χρωματιστό γυαλί, ωστόσο η σκληρότητα του, τα απολιθώματα που περιέχει και η ιδιότητα του να επιπλέει στο αλατόνερο μας βοηθάνε να το ξεχωρίσουμε.

Οι γιατροί των αρχαίων χρόνων πρότειναν το κεχριμπάρι για πονοκεφάλους, για προβλήματα στην καρδιά, για αρθρίτιδα και μια ποικιλία άλλων ασθενειών. Στην αρχαιότητα, το κεχριμπάρι χρησιμοποιούνταν από ταξιδιώτες για προστασία. Επίσης για τους πρώτους Χριστιανούς, το κεχριμπάρι σήμαινε την παρουσία του Κυρίου.Στην Άπω Ανατολή, ήταν το σύμβολο του θάρρους και στην Ασιατική κουλτούρα συχνά αναφέρεται ως "η ψυχή της τίγρης". Ακόμη και οι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν ένα κομμάτι κεχριμπαριού στο φέρετρο ενός αγαπημένου προσώπου για να εξασφαλίσουν ότι το σώμα θα παραμείνει για πάντα ολόκληρο.



Πνευματικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού


Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και αυξάνει την δημιουργικότητα
Το κεχριμπάρι φέρνει αισιοδοξία και καλή διάθεση
Φέρνει καλή τύχη και επιτυχία
Βοηθά να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα.
Δίνει θάρρος και τόλμη σε αυτόν που το χρησιμοποιεί
Εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα.
Μετατρέπει την αρνητικότητα σε θετική ενέργεια

Θεραπευτικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού

Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να θεραπευτεί μόνο του.
Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Κάνει καλό στα καρδιακά προβλήματα.
Λέγεται ότι βοηθά τις γυναίκες να μείνουν έγκυες.
Ανακουφίζει από τον πόνο των νέων δοντιών στα μωρά.
Το κεχριμπάρι χρησιμοποιείται κατά της αρθρίτιδας

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ (Pink Quartz)
O ροζ χαλαζίας είναι η πέτρα που ταιριάζει με τον Aιγόκερω και στο μήνα Ιανουάριο

Το απαλό χρώμα του ροζ χαλαζία (pink quartz) είναι ευγενικό και ντελικάτο. Ένας ρομαντικός παλ κρύσταλλος που είναι πολύ δημοφιλής και χρησιμοποιείται στα χειροποίητα κοσμήματα λόγω της καλής τιμής αλλά και της γαλήνιας ομορφιάς του.Δεν λένε τυχαία ότι φέρνει την ευτυχία και την ειρήνη.


Ο ροζ χαλαζίας συχνά αποκαλείται η «πέτρα της αγάπης» Είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που ανοίγει την καρδιά σε όλες τις μορφές της αγάπης: την αγάπη για τον εαυτό μας, την αγάπη για την οικογένεια, τον πλατωνικό έρωτα και τη ρομαντική αγάπη.

Η εξαιρετική διαφάνεια και το λεπτό ροζ χρώμα του pink quartz, το έχουν κάνει κατάλληλο υλικό για πολλές εφαρμογές, από την χειροτεχνία μέχρι και την αρχιτεκτονική. Στην αρχαιότητα, εκτός από τα κοσμήματα, το χρησιμοποιούνταν για να φτιάχνουν ποτήρια και σκεύη που προοριζόταν για υψηλά πρόσωπα. Επίσης ο ροζ χαλαζίας ήταν το υλικό που έφτιαχναν τις μαγικές κρυστάλλινες σφαίρες!

Ο ροζ χαλαζίας λέγεται ότι φέρνει συναισθηματική ηρεμία και ευτυχία, τονώνει το αίσθημα της αγάπης, μειώνοντας το στρες και χαλαρώνοντας αυτόν που το φοράει.

Δημιουργεί το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και θεραπεύει συναισθηματικές πληγές απομακρύνοντας τη θλίψη. Είναι ένας εκπληκτικός φυσικός κρύσταλλος που μας δημιουργεί ευγενικά συναισθήματα, ενισχύει την συγχώρεση και τη συμπόνια και έχει την ιδιότητα να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους.

 
Πνευματικές ιδιότητες του Ροζ Χαλαζία


Ο ροζ χαλαζίας ενισχύει την αυτοεκτίμηση
Τονώνει το αίσθημα της αξίας του ίδιου μας του εαυτού..
Είναι η πέτρα της αγάπης σε όλες τις μορφές της.
Φέρνει εσωτερική ηρεμία και ισορροπία στα συναισθήματα
Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παιδικών τραυμάτων και να επουλώσει πληγές.
Έχει την ιδιότητα να διώχνει το φόβο και την οργή.
Ενισχύει την ευγένεια, την διαλλακτικότητα και τη συμπόνια
Λέγεται ότι ο ρόζ χαλαζίας βοηθάει να θυμόμαστε τα όνειρα.
Το pink quartz λέγεται ότι φέρνει την ευτυχία.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Ροζ Χαλαζία

Ο ρόζ χαλαζίας λέγεται ότι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Βοηθά στην διατήρηση της νεότητας στο δέρμα
Είναι καλός για την επούλωση πληγών.
Είναι ένας αντικαταθλιπτικός κρύσταλλος που φέρνει ψυχική ισορροπία.
Είναι ένας καλός ημιπολύτιμος λίθος για την καρδιά.
Κάποιοι πιστεύουν ότι άμα πλυθείς με νερό που έχεις εμπλουτίσει με ροζ χαλαζία, φεύγουν οι φακίδες από το δέρμα

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - Lapis Lazuli

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - Lapis Lazuli

O Lapis Lazuli είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που θα μπορούσε να έχει έρθει κατευθείαν από τις Χίλιες και Μία Νύχτες: ένα βαθύ μπλε πετράδι με χρυσές πινελιές που λαμπυρίζουν σαν μικρά αστέρια

Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη "lapis",που σημαίνει πέτρα, και τη λέξη "azula" που προέρχεται από την αραβική και σημαίνει μπλε. Η αξία του lapis lazuli στην τέχνη είναι ανυπολόγιστη! Έχει χρησιμοποιηθεί σε κοσμήματα, γλυπτά και φυλαχτά για χιλιάδες χρόνια. Το μπλε ακτινοβόλο χρώμα του είναι απίστευτο.


Αυτός ο αδιαφανής, βαθύ μπλε πολύτιμος λίθος έχει ένα μεγάλο παρελθόν. Ήταν από τους πρώτους που φορέθηκε ως κόσμημα και επεξεργάστηκε.

Σε ανασκαφές στα αρχαία κέντρα του πολιτισμού γύρω από τη Μεσόγειο, οι αρχαιολόγοι βρηκαν μεσα σε τάφους επίπλα, διακοσμητικές αλυσίδες και αγαλματίδια φτιαγμένα από lapis lazuli - σαφείς ενδείξεις ότι η μπλε πέτρα ήταν δημοφιλής χιλιάδες χρόνια πριν στους ανθρώπους της Μεσοποταμίας, στην Αίγυπτο, στην Περσία, στην Ελλάδα και τη Ρώμη. Σε άλλους πολιτισμούς έχει θεωρηθεί ως μια ιερή πέτρα.

Ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή πιστευαν ότι έχει μαγικές δυνάμεις.

O Μέγας Αλέξανδρος έφερε στην Ευρώπη aμέτρητα αντικείμενα φτιαγμένα από lapis lazuli. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη θεωρούσαν μια βασιλική πέτρα και συχνά τη χρησιμοποιούσαν για τα αγάλματα των θεών τους. Έβαζαν στην κορυφή του κεφαλιού τους lapis lazuli σε μορφή σκόνης και έτσι πίστευαν ότι εξαγνιζόταν από όλες τις ακαθαρσίες του πνευματικού κόσμου τους.

Κατά το Μεσαίωνα μετατρέποντας το σε σκόνη, το lapis lazuli χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευη χρωμάτων, τέμπερα ή λάδι, και αποτέλεσε ένα από τα χαρακτηριστικότερα χρώματα των έργων της εποχής.

Ο lapis lazuli θεωρείται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ως η πέτρα της φιλίας και της αλήθειας. Το μπλε χρώμα του λέγεται ότι ενθαρρύνει την αρμονία στις σχέσεις και βοηθά το άτομο που το φορά να είναι αυθεντικό και να λέει τη γνώμη του ανοιχτά. Είναι ένας πολύ ισχυρός ημιπολύτιμος λίθος και λέγεται ότι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια συναισθηματικές πληγές από το παρελθόν. Πιστεύεται ότι η επιρροή του στο άτομο που το φοράει είναι πολύ έντονη.

Πνευματικές ιδιότητες του Lapis Lazuli


Φέρνει πνευματική διαύγεια και συναισθηματική θεραπεία.
Λέγεται ότι καθαρίζει το μυαλό από το παρελθόν.
Ο lapis lazuli φέρνει ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Βοηθάει στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης
Είναι ένας ισχυρός λίθος για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της πνευματικής εξέλιξης.
Λέγεται ότι ενισχύει τη δημιουργικότητα και την εκδήλωση της εσωτερικής μας δύναμης.
Είναι κατά παράδοση πολλών λαών μια βασιλική πέτρα.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Lapis Lazuli

Χρησιμοποιείται για το καθαρισμό και τον εξαγνισμό του σώματος.
Προστατεύει τον οργανισμό από σωματικές και ψυχικές αναταραχές
Είναι ένας καλός ημιπολύτιμος λίθος για το νευρικό σύστημα
Λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα ομιλίας
Ο lapis lazuli μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου.
Ενισχύει το μυαλό και τη σκέψη.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - Καρνεόλιο

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - Καρνεόλιο (Carnelian)
Το Καρνεόλιο ταιριάζει στο Αιγόκερω και ο μήνας που του αντιστοιχεί είναι ο Ιούλιος.

Το Καρνεόλιο (Carnelian) εχει ένα ζεστό σκούρο πορτοκαλί χρώμα που καταπραύνει τις αισθήσεις και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα.Η ονομασία του προέρχεται απo την λατινική λέξη για τη σάρκα "carnis" λόγω του παρόμοιου χρώματος. Το συγκεκριμένο πετράδι έχει ένα μακρύ παρελθόν και εθεωρείτο κάποτε αυστηρά ένας λιθος της αριστοκρατικής τάξης.


Το καρνεόλιο το συναντάμε και ως κορνεόλη, κορνεόλιο, καρνεόλη, καρνέλιο και σπάνια ως χαλκηδόνιο. Στην αρχαία Αίγυπτο το φορούσαν στο χέρι για να τους προστατεύει από το θυμό, καθώς και τη ζήλια,το φθόνο και το μίσος. Το καρνεόλιο χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για την προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας.Λέγεται οτι εξουδετερώνει τις αμφιβολίες και παρέχει υπομονή. Οι άνθρωποι που κατείχαν υψηλή κοινωνική θέση θάβονταν συχνά με αυτόν τον ημιπολύτιμο λίθο και πίστευαν οτι θα εξασφαλίσει ένα καλό ταξίδι στην ψυχή προς τη ζωή μετά θάνατον. Κατά την περίοδο της Αναγεννησης ο πορτοκαλί λίθος φοριόταν για να προστατέψει απο κάποιους που προσπαθούσαν να διαβάσουν την σκέψη και αποτελούσε ένα μαγικό φυλακτό για το σπίτι αλλά και για τους στρατιώτες στη μάχη.

Το Καρνεόλιο είναι ένας σταθεροποιητικός ημιπολύτιμος λίθος και αποκαθιστά τη ζωτικότητα και διεγείρει αυτόν που το φοράει δίνοντας κίνητρα για νέες προσπάθιες σε άλλωτινές αποτυχίες. Δίνει θάρρος, διαλύει την απάθεια και παρακινεί την επιτυχία. Το Καρνεόλιο είναι μια πέτρα που είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση κάθε είδους κακοποίησης και προστατεύει από το φθόνο και την οργή. Λέγεται οτι αυξάνει την γονιμότητα και διεγείρει την σεξουαλικότητα, γιαυτό δικαια έχει ονομαστεί και "πέτρα του Πάθους". Είναι ένα πετράδι που ενισχύει την αγάπη και τον έρωτα.


Πνευματικές ιδιότητες του Καρνεόλιου


Αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και μας απομακρύνει από τον ψυχικό λήθαργο.
Υπερνικά και προστατεύει από την αρνητική ενέργεια.
Καταπραύνει τον θυμό και αντικαθιστα το μίσος με αγάπη.
Λέγεται οτι διεγείρει σεξουαλικά αυτόν που το φοράει.
Βοηθάει στην αναγέννηση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση.
Είναι ένας λίθος που μας βοηθάει να πάρουμε αποφάσεις και να επικεντρωθούμε στην ουσία των πραγμάτων.
Λέγεται οτι δίνει την αίσθηση του χιούμορ σε αυτόν που το φοράει και εξαφανίζει την θλίψη.
Το καρνεόλιο είναι ένας λίθος που ενισχύει την υποκριτική ικανότητα και μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία μιας θεατρικής παράστασης.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Καρνεόλιου

Βοηθάει στην αντιμετώπιση ρευματισμών και αρθρίτιδας.
Ρυθμίζει τα νεφρά και επιταχύνει την επούλωση των οστών.
Βελτιώνει την απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμο.
Διασφαλίζει την καλή παροχή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς.
Αυξάνει την όρεξη για φαγητό.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΚΟΡΑΛΛΙ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΚΟΡΑΛΛΙ (Coral)
Το κοράλλι ταιριάζει στο ζώδιο του Σκορπιού και είναι το πετράδι του μήνα Οκτώβρη.




Ανάμεσα στους πιο εντυπωσιακούς ημιπολύτιμους λίθους βρίσκεται το κοράλλι (coral). Τα κοράλλια υπάρχουν υποθαλάσσια σε σχηματισμούς που μοιάζουν με κλαδιά δέντρων.


Τα κλαδια των κοραλλιών μαζευονται προσεκτικά με το χέρι από το βυθό των ωκεανών, καθαρίζονται και γυαλίζονται πριν έρθουν στη μορφή που τα βρίσκουμε στα κοσμήματα μας.

Το χρώμα του κοραλλιού μπορεί να είναι λευκό, ροζ,μπλε, μαύρο αλλά το πιο δημοφιλές και διαχρονικό είναι το κόκκινο κοράλλι.

Φοριέται σε πολλά μέρη του κόσμου ως κόσμημα εδώ και αιώνες Έχουν βρεθεί κοσμήματα από κοράλλι από την προϊστορική εποχή. Στις γραφές των βουδιστών αναφέρεται ως ένας από τους επτά θησαυρούς και θεωρείται ένας πολύς ισχυρός προστάτης από τα κακά πνεύματα. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το κοράλλι μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία και να προστατέψει τους ανθρώπους από ακραία καιρικά φαινόμενα. Γενικώς το κοράλλι θεωρείται ένας ημιπολύτιμος λίθος που φέρνει ευτυχία και τύχη.


Το κόσμημα με κοράλλι χρειάζεται προσοχή και φροντίδα.Η πορώδες υφή του και η μαλακότητα του ως λίθος το κάνουν ευαίσθητο, ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσετε είναι το σκούπισμα με ένα υγρό μαλακό πανί. Για να διατηρήσετε την υπέροχη ομορφιά των κοραλλένιων κοσμημάτων, πρέπει να τα προστατεύετε από κάθε επαφή με χημικές ουσίες, όπως κολόνια ή καθαριστικά προιόντα


Πνευματικές ιδιότητες του κοραλλιού


Λέγεται ότι διώχνει μακριά τα κακά πνευματα
Βοηθά στην αποφυγή εντάσεων και ηρεμεί τα συναισθήματα
Το κοράλλι ενισχύει την αυτοεκτίμηση
Εμποδίζει την κακή τύχη και φέρνει ευτυχία
Είναι ένας καλός ημιπολύτιμος λίθος για τις νύφες και τα νεαρά κορίτσια.
Μαλακώνει το φόβο και βοηθάει στην καλή κρίση.
Ενισχύει το διαλογισμό και βοηθά στο να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας

Θεραπευτικές ιδιότητες του κοραλλιού

Είναι καλό για την τόνωση και την αναγέννηση του δέρματος
Λέγεται ότι φέρνει αρμονία στην καρδιά
Είναι αντικαταθλιπτικός λίθος και ηρεμεί αυτόν που το φοράει.
Βοηθά τον οργανισμό για μια καλή πέψη και είναι κατά της χοληστερίνης.
Το κοράλλι χρησιμοποιείται για την καλή λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος και για την τόνωση του αίματος

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΝΕΦΡΙΤΗΣ ή ΖΑΝΤ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΝΕΦΡΙΤΗΣ ή ΖΑΝΤ (Jade)
Ο μήνας που αντιστοιχεί στο Νεφρίτη είναι ο Μάρτιος και ταιριάζει με το ζώδιο του Παρθένου


O Νεφρίτης ή Ζαντ (Jade) είναι μια αρχαία πέτρα που ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει την αγάπη. Στην Κίνα μια πεταλούδα σκαλισμένη σε ζαντ συμβολίζει την επιτυχία στην αγάπη! Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος λέει ότι ένας νεαρός κυνηγώντας μια πράσινη πεταλούδα βρέθηκε να περιπλανιέται στον κήπο ενός πλουσίου. Αντί να τιμωρηθεί για την καταπάτηση, η αγάπη νίκησε και τελικά παντρεύτηκε την κόρη του πλουσίου και έζησαν πολλά αγαπημένα χρόνια μαζί...


Το χαλαρωτικό πράσινο χρώμα του νεφρίτη τον καθιστά ένα υπέροχο θεραπευτικό ημιπολύτιμο λίθο. Οι διαχρονικές αποχρώσεις του ζαντ κυμαίνονται από το βαθύ λαδί χρώμα της ελιάς έως και σε λαμπερό λαχανί. Επίσης τον συναντάμε σε λευκό ή μαύρο και πολύ σπάνια σε πράσινο έντονο όπως του σμαραγδιού.

Το όνομα "Jade" προήλθε από τους Ισπανούς κατακτητές και ονομάστηκε έτσι λόγω της χρήσης του λίθου αυτού από τους Μεξικανούς. Από την αρχαιότητα, οι Μάγια και οι Αζτέκοι τον χρησιμοποιούσαν για την ανακούφιση των νεφρών. Στα ισπανικά λεγόταν "piedra de ijada" που σημαίνει "πέτρα των πλευρών". Τελικά η ισπανική φράση εξελίχθηκε σε "Jade." Από τις αρχές του Ρωμαϊκού πολιτισμού, ο νεφρίτης χρησιμοποιήθηκε από τους λαούς της Μεσογείου για τη θεραπεία των παθήσεων των νεφρών, όπως η νεφρίτιδα, και έτσι ονομάστηκε "nephriticus lapis" για την "πέτρα του nephrite." Τελικά μειώθηκε στη συνέχεια στο "nephrite" και χρησιμοποιείται συχνά ως ένα εναλλακτικό όνομα του Jade.

.Ο νεφρίτης είναι ένας λίθος που θεωρείται ότι φέρνει χρήματα και βοηθά να πάρουμε σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. Επίσης λέγεται πως βοηθά να επιλύσουμε με ειρηνικά μέσα κάποια προβλήματα ή συγκρούσεις στο περιβάλλον μας. Το ζαντ θεωρείται ένα πετράδι προστάτης και φύλακας από τη δυστυχία και τα ατυχήματα.


Πνευματικές ιδιότητες του Νεφρίτη ή Ζαντ (Jade)


Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες όταν το φοράμε
Προωθεί την σεμνότητα, τη σοφία και τη δικαιοσύνη.
Είναι ο λίθος της επιτυχίας της αγάπης.
Το ζαντ ακτινοβολεί την ομορφιά και την ασφάλεια
Μπορεί να βοηθήσει σε συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα.
Δίνει θετική ενέργεια και αυτοσυγκράτηση.
Βοηθά το μυαλό, φέρνει ιδέες και φαντασία.
Χρησιμοποιείται για να φέρει την ισορροπία και γαλήνη.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Νεφρίτη ή Ζαντ (Jade)

Ο νεφρίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παθήσεις των οφθαλμών (υπάρχει ένας μύθος στην Ανατολή ότι τα δάκρυα του Βούδα είναι από καθαρό νεφρίτη).
Βοηθά στην προστασία από τις νεφρικές νόσους.
Το ζαντ σχετίζεται με το νευρικό σύστημα.
Είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό του αίματος.
Λέγεται ότι είναι καλό για υγιή μαλλιά.
Είναι καλό για την σπλήνα, τα νεφρά και την καρδιά.
Ενισχύει την καλή πέψη.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ
Ταιριάζει με το ζώδιο του Διδύμου

Το Μάτι της Τίγρης (Tiger Eye) είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που έχει μια μεταβαλλόμενη μεταξένια λάμψη αναλόγως την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς. Αυτό οφείλεται στο φως που αντανακλάται από το εσωτερικό της πέτρας. Έχει πάρει το όνομα του από τους καφέ -πορτοκαλί χρωματισμούς του, που μοιάζουν πολύ με τα μάτια της τίγρης. Επίσης μπορούμε να το συναντήσουμε σε μπλε απόχρωση, το οποίο μερικές φορές το ονομάζουμε μάτι του γερακιού.


Οι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν αυτό τον ημιπολύτιμο λίθο, διότι πίστευαν ότι ήταν το "μάτι που βλέπει τα πάντα". Ακόμα και σήμερα πιστεύεται ότι φέρνει ψυχική προστασία και καθαρή σκέψη. Όταν χρησιμοποιείται σε κοσμήματα το μάτι της τίγρης μπορεί να φέρει καλή τύχη και προστασία από το κακό μάτι. Είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει τη διορατικότητα του χρήστη και αποτελεί μια άριστη πέτρα για διαλογισμό. Δεν είναι τυχαίο που συναντάμε συχνά malas (ινδικό κομπολόι για προσευχή) φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από Μάτι της Τίγρης.

Το μάτι της Τίγρης (ή το μάτι της Γάτας, όπως θα το συναντήσουμε συχνά) είναι μια πέτρα για το μυαλό, όχι για το σώμα και επικεντρώνεται εκεί. Δηλαδή δημιουργεί την αίσθηση της ενότητας στη σκέψη και βοηθά να έχουμε ξεκάθαρα συναισθήματα. Επίσης βοηθάει να απελευθερωθούμε από τους φόβους μας, το άγχος και τις εμμονές.. Κάνει τα συναισθήματα πιο λογικά και συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης και της αξιοπιστίας.

Λέγεται ότι βελτιώνει την όραση στο σκοτάδι και είναι μια πέτρα που προστατεύει από κινδύνους στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Είναι ένας ιδανικός λίθος για να φέρει γαλήνη και ηρεμία σε αυτόν που τον φοράει.
.

Πνευματικές ιδιότητες του Ματιού της Τίγρης.


Βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και την καθαρή σκέψη.
Φέρνει χρήματα και επιτυχία σε αυτόν που τη φοράει.
Το Μάτι της Τίγρης φέρνει καλή τύχη και ευνοεί τις μετακινήσεις.
Είναι μια πέτρα-προστάτης από το κακό μάτι .
Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την θετική συμπεριφορά απέναντι στους αδύναμους.
Βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα ταλέντα και τις ικανότητες μας.
Διώχνει τους φόβους και προσδίδει σιγουριά.

Θεραπευτικές ιδιότητες Του Ματιού της Τίγρης

Φέρνει ψυχική ηρεμία και γαλήνη.
Απομακρύνει την κατάθλιψη και διατηρεί την φυσική ενέργεια σε υψηλά επίπεδα.
Λέγεται ότι κάνει καλό στα μάτια και ενισχύει την όραση στο σκοτάδι
Βοηθάει να ξεπεράσουμε προβλήματα σεξουαλικής φύσεως.

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ (Amethyst)
Ο Αμέθυστος είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόο και το μήνα Φεβρουάριο.


Οι βιολετί αποχρώσεις του Αμέθυστου (amethyst στα αγγλικά) είναι τόσο δελεαστικές! Αν και στην πραγματικότητα αυτός ο πολύτιμος λίθος προστατεύει το άτομο που το φοράει από το κίνδυνο της αποπλάνησης!


Για πολλές χιλιάδες χρόνια, ο πιο εντυπωσιακός εκπρόσωπος της οικογένειας του χαλαζία φοριέται από πρίγκιπες της εκκλησιαστικής και της κοσμικής ζωής.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο αμέθυστος προσφέρει προστασία κατά της μέθης. Από εκεί προέρχεται και το όνομα του! Φορούσαν κοσμήματα από αμέθυστο ή διακοσμούσαν τα ποτήρια τους με αυτόν τον μοναδικό ημιπολύτιμο λίθο και έτσι πίστευαν ότι δεν θα μεθύσουν. Υπάρχει μάλιστα και ένας μύθος για τη δημιουργία του.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αμέθυστος ήταν μια νεαρή παρθένα που προκάλεσε την οργή του θεού Διόνυσου καθώς αυτός ήταν μεθυσμένος με κόκκινο κρασί.

Τότε η Αμέθυστος φώναξε τη Θεά Άρτεμις και αυτή για να τη βοηθήσει την μεταμόρφωσε σε μία λευκή, λαμπερή πέτρα .Όταν ο Διόνυσος συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και αισθάνθηκε τύψεις για τις πράξεις του, τα δάκρυα του έσταξαν στο ποτήρι του κόκκινου κρασιού του. Αυτό έπεσε και το κόκκινο κρασί χύθηκε πάνω στο λευκό βράχο, που βάφτηκε μωβ και είναι ο σημερινός Αμέθυστος!

Πνευματικές ιδιότητες του Αμέθυστου


Οι αρχαίοι πίστευε αυτόν που τον φορούσε προστατεύει από το μεθύσι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του στρες και των εφιαλτών
Βοηθά να ξεπεράσουμε την υπερκόπωση και να νιώσουμε πιο ξεκούραστοι
Προστατεύει από την εξαπάτηση και την αποπλάνηση
Είναι μια καλή βοήθεια για τον διαλογισμό
Ο Αμέθυστος συνδέεται συχνά με την ειρήνη

Θεραπευτικές ιδιότητες του Αμέθυστου

Θεωρείται ως το "ηρεμιστικό της φύσης" από πολλούς θεραπευτές
Βοηθά στον αλκοολισμό και τους εθισμούς
Μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν πόθοι και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
Βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες.
Είναι χρήσιμος για την ενδυνάμωση του σκελετού μας και θεωρείται ως ελιξήριο για ασθένειες σχετικές με τα οστά.
Λέγεται ότι ανακουφίζει σε περιπτώσεις ισχυρού πονόδοντου.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ (Moonstone)
H φεγγαρόπετρα είναι ο ημιπολύτιμος λίθος του Καρκίνου και αντιστοιχει στο μήνα Ιούνιο.

Η Φεγγαρόπετρα (moonstone) χαρακτηρίζεται από το γοητευτικό της παιχνίδι με το φως! Οφείλει το όνομά της στο μυστήριο λαμπύρισμα, το οποίο φαίνεται διαφορετικό ανάλογα με το πώς πέφτει πάνω της το φως. Τα παλαιότερα χρόνια, λεγόταν πως σε αυτή την λάμψη έβλεπες την ημισέληνο και τις φάσεις της σελήνης. Επίσης πίστευαν ότι η πέτρα είχε μεγαλύτερες δυνάμεις όταν είχε πανσέληνο.


Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που έρχονται από τη Ταϊλανδή, που είναι η κύρια χώρα παραγωγής της φεγγαρόπετρας, έχουν μία ελαφριά γαλάζια απόχρωση σε ένα σχεδόν διάφανο φόντο. Αυτά τα διακριτικά χρώματα μαζί με το λαμπερό παιχνίδισμα του φωτός, δίνουν στην φεγγαρόπετρα μία αισθησιακή, γυναικεία αύρα.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτό το μαγευτικό πετράδι. Για παράδειγμα, στην Ινδία τη θεωρούν "πέτρα των ονείρων" και λέγεται ότι φέρνει ευχάριστα όνειρα σε αυτόν που την φοράει. Στις αραβικές χώρες οι γυναίκες ράβουν στα ρούχα τους φεγγαρόπετρες, μιας και συμβολίζει την γονιμότητα.

Η φεγγαρόπετρα συμβολίζει όλο μας το είναι. Με το λεπτό της λαμπύρισμα ενισχύει το συναισθηματικό μας κόσμο και το υποσυνείδητο. Αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος συνδέεται με την αγάπη ,τα τρυφερά αισθήματα και τη χαρά του έρωτα. Λέγεται επίσης ότι όταν φοράμε φεγγαρόπετρα ενδυναμώνουμε τη διαίσθησή μας και την ικανότητα να κατανοούμε.

Πνευματικές ιδιότητες της φεγγαρόπετρας


Φέρνει ευχάριστα συναισθήματα στον κάτοχό της
Προστατεύει σε ξηρά και θάλασσα
Η φεγγαρόπετρα φέρνει τύχη
Ενισχύει τη διαίσθηση, την αντίληψη και την κρίση
Επανενώνει εραστές που μάλωσαν
Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που ευνοεί τις γυναίκες
Φέρνει επιτυχία στον έρωτα και στα επιχειρηματικά θέματα

Θεραπευτικές ιδιότητες της φεγγαρόπετρας

Λέγεται ότι ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη
Ρυθμίζει και εξισορροπεί τον ορμονικό κύκλο με τους ρυθμούς της φύσης
Είναι καλή για τους πόνους της περιόδου
Η φεγγαρόπετρα μπορεί να βοηθήσει στην πέψη
Απαλύνει το άγχος και το στρες

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ (Malachite)
Ταιριάζει στο ζώδιο του Ταύρου και είναι ο ημιπολύτιμος λίθος του μήνα Ιουλίου


Ο Μαλαχίτης (malachite), με τις εντυπωσιακές του ρίγες στις αποχρώσεις του βαθύ πράσινου, δημιουργεί την αίσθηση του μαρμάρου. Αυτό το πετράδι είναι τόσο εκθαμβωτικό, όσο και οικονομικό και έτσι μπορεί να αποτελέσει το βασικό υλικό στα χειροποίητα κοσμήματα μας


Το χρώμα πράσινο είναι το χρώμα της ζωής και ο Μαλαχίτης θεωρείται ένας ζωογόνος ημιπολύτιμος λίθος. Λέγεται ότι αυτό το πετράδι ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από το κακό μάτι.

Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν σαν φυλαχτό των παιδιών για να τα προστατέψουν από κινδύνους και από αρρώστια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτός από τα κοσμήματα τους, μετέτρεπαν τον Μαλαχίτη σε σκόνη και τη φορούσαν σαν σκιά των ματιών. Στον Μεσαίωνα έφτιαχναν μενταγιόν από Μαλαχίτη για την προστασία από τις μάγισσες και τα ξόρκια!

Ο Μαλαχίτης είναι πολύ μαλακός λίθος και ιδιαίτερα ευαίσθητος στη θερμότητα και στα οξέα. Χρειάζεται προσοχή στην αποθήκευση, να μην έρχεται σε τριβή με ανώμαλη επιφάνεια, και στο καθάρισμα, να μη χρησιμοποιούμε καυτό νερό ή σκληρά καθαριστικά.

Πνευματικές ιδιότητες του Μαλαχίτη


Είναι μια φανταστική πέτρα για τη δημιουργικότητα
Δυνατός προστάτης των παιδιών
Βοηθάει στην προσαρμογή και εξισορροπεί το σκέψη.
Προστατεύει από το κακό μάτι.
Απορροφά την αρνητική ενέργεια και βοηθά να ανοίξουμε την καρδιά μας στους άλλους
Ο Μαλαχίτης ενισχύει την εσωτερική γαλήνη και την ψυχική ηρεμία και μειώνει το αίσθημα της ενοχής.
Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και την πνευματική ανύψωση

Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μαλαχίτη

Μειώνει το στρες και την ένταση
Ενδυναμώνει την καρδιά, τη σπλήνα και το πάνγκρεας .
Ο Μαλαχίτης είναι μια πέτρα που φέρνει ήρεμο ύπνο
Προστατεύει από τις αρρώστιες και επιταχύνει την ανάρρωση
Είναι κατά του ιλίγγου και προστατεύει αυτούς που πετάνε.
Απαλύνει τον πόνο στα κόκαλα και χαλαρώνει τους μύες.

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΤΥΡΚΟΥΑΖ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΤΥΡΚΟΥΑΖ (turquoise)
Το τυρκουάζ είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που ταιριάζει με το ζώδιο του Τοξότη και στο μήνα Δεκέμβριο.


Το τυρκουάζ (turquoise) είναι αρχαίoς λίθος, κι όμως ξανά και ξανά έρχεται πίσω στη μόδα. Το φωτεινό μπλε του ουρανού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στον κόσμο της μόδας και των κοσμημάτων.


Σε πολλούς πολιτισμούς της Παλαιού και του Νέου Κόσμου, αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος θεωρείται για χιλιάδες χρόνια ως ιερή πέτρα, ένα φυλαχτό που φέρνει καλή τύχη. Πραγματικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται "ο πολύτιμος λίθος του λαού". Οι αρχαιότερες ενδείξεις που βρέθηκαν στην Αίγυπτο είναι τα έπιπλα διακοσμημένα με τυρκουάζ που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. περίπου.

Στο αρχαίο βασίλειο της Περσίας νωρίτερα, ο μπλε ημιπολύτιμος λίθος φοριόταν στο λαιμό ή στον καρπό για την προστασία από αφύσικο θάνατο. Έλεγαν πως αν άλλαζε το χρώμα του, αυτός που το φορούσε είχε λόγο να φοβάται την μοίρα του. Εντωμεταξύ, έχει ανακαλυφθεί ότι το τυρκουάζ μπορεί να αλλάξει χρώμα, αλλά ότι αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη επικείμενου κινδύνου. Η αλλαγή μπορεί να προκαλείται από το φως, ή από μια χημική αντίδραση που επιφέρουν τα καλλυντικά, ακόμα και από την οξύτητα του δέρματος.

Σε όλο τον κόσμο, το τυρκουάζ έχει φορεθεί ως φυσική προστασία από τις δυνάμεις του σκότους. Αν παλιότερα προφύλαγαν το άλογο και τον αναβάτη από πτώση, σήμερα θεωρείται ως η προστατευτική πέτρα των πιλότων και άλλων επαγγελματικών ομάδων που εκτίθενται σε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό κινδύνου.

Στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη συνιστάται να φορούν ένα περιδέραιο με χάντρες τυρκουάζ.Το χαρούμενο χρώμα του τουρκουάζ λέγεται ότι βοηθά μία επιφυλακτική προσωπικότητα να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι επίσης μια πέτρα της φιλίας και λέγεται ότι είναι ευνοϊκή για την πίστη και την σταθερότητα στις σχέσεις.


Πνευματικές ιδιότητες του Τυρκουάζ


Βοηθά να έχουμε εσωτερική δύναμη
Προστατευει από οποιαδήποτε βλάβη
Είναι σύμβολο φιλίας
Φέρνει την ειρήνη στο σπίτι
Το τυρκουάζ λέγεται ότι παίρνει τα χαρακτηριστικά του ιδιοκτήτη του
Αν δωθεί σε φίλο ή εραστή φέρνει καλή τύχη και διώχνει τις κακές ενέργειες

Θεραπευτικές ιδιότητες του Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ είναι μια πολύ ισχυρή πέτρα επούλωσης και ίασης για όλο το σώμα
Έχει ειδικές δυνάμεις για να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό και θεραπευει προβλήματα στο αναπνευστικο σύστημα.
Το συνιστούν για αποτοξίνωση από το αλκοολ, από δηλητηρίαση ή ρύπανση.
Χρησιμοποιούμε το τυρκουάζ όταν έχουμε τρακ για μια ομιλία μπροστά σε κόσμο και μας βοηθάει να είμαστε σαφής στην επικοινωνία.
Βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.