Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ (tourmaline)
Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού.

Το πιο κοινό χρώμα που θα δούμε στην Τουρμαλίνη (tourmaline) είναι το σκούρο πράσινο αν και μερικές φορές συναντάμε και πολλές άλλες αποχρώσεις όπως το μπλε, το κόκκινο, το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το βιολετί αλλά και το μαύρο. Μία έντονη ροζ τουρμαλίνη μπορεί να την ακούσουμε και με το όνομα ρουβελίτης.

Η τουρμαλίνη συχνά έχει πολλά χρώματα ανακατεμένα σε ένα λίθο, και αυτό γίνετε επειδή δεν είναι ένα ενιαίο ορυκτό, αλλά μια ομάδα ορυκτών που συνδυάζουν τις φυσικές και χημικές τους ιδιότητες. Ο συνδυασμός ροζ και πράσινης τουρμαλίνης είναι ο πιο κοινός και ονομάζεται watermelon, δηλαδή καρπούζι επειδή μοιάζει εκπληκτικά στα χρώματα με το φρούτο.

Ο φιλόσοφος Θεόφραστος έγραψε πριν από 23 αιώνες ότι το "λυγκούριον", ίσως αυτή να είναι η αρχαία ονομασία για τον ημιπολύτιμο λίθο τουρμαλίνη, είχε την ιδιότητα να προσελκύει άχυρα και μικρά κομμάτια ξύλου. Η ιδιότητα αυτή, που ονομάζεται πυρο-ηλεκτρισμός, συμβαίνει όταν ο κρύσταλλος θερμαίνεται, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα θετικό φορτίο στο ένα άκρο του κρυστάλλου και αρνητικό φορτίο στο άλλο έτσι ώστε να προσελκύει ουσίες με χαμηλό βάρος. Αυτός είναι ο λόγος που η τουρμαλίνη ονομαζόταν "asshentrekers" κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα - μετάφραση από την ολλανδική γλώσσα = συρτάρι για τη στάχτη.

Το όνομα Τουρμαλίνη προέρχεται τη Σρι Λάνκα και τη λέξη tura mali το οποίο μεταφράζεται ως "η πέτρα των μικτών χρωμάτων". Ένας αρχαίος θρύλος λέει ότι τουρμαλίνη έχει όλα τα χρώματα, επειδή ταξίδεψε μαζί με το ουράνιο τόξο και να συγκέντρωσε όλα τα χρώματα του. Οι τουρμαλίνες εξορύσσονται παντού στον κόσμο, όπως στην Αφρική, την Αυστραλία, το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, το Πακιστάν, τη Σιβηρία και τη Σρι Λάνκα.

Λέγεται οτι ενισχύει το πνεύμα και το σώμα, ιδίως το νευρικό σύστημα και το αίμα. Θεωρείται επίσης οτι εμπνέει τη δημιουργικότητα και χρησιμοποιείται εκτενώς ως φυλακτό από καλλιτέχνες και συγγραφείς. Η τουρμαλίνη βοηθά να αυξηθεί η ευελιξία, η αντικειμενικότητα, η συμπόνια, η ευτυχία και η γαλήνη. Είναι μια πέτρα πολύ χρήσιμη για τη εξωτερίκευση του εσωτερικού μας κόσμου και ενισχύει την ανοχή και την κατανόηση. Είναι ένας υπέροχος λίθος για να ανοίξει την καρδιά στην αγάπη και βοηθάει να ανεβούμε σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα σκέψης και να ενισχύσουμε την αίσθηση της πραγματικότητας.

Ιδιότητες της Ροζ Τουρμαλίνης ή Ρουβελίτη (pink tourmaline or rubelite)


Η ροζ τουρμαλίνη είναι μια καλή επιλογή για την ανάρρωση των παιδιών από την κακοποίηση και τη θεραπεία των τραυμάτων του παιδιού που κρύβουμε μέσα μας. Φέρνει βαθιά παρηγορητική ενέργεια αγάπης.
Μετασχηματίζει τις αρνητικές συμπεριφορές σε θετικές.
Λέγεται ότι για την ενίσχυει τη σοφία.
Ενισχύει τον έρωτα, την πνευματικότητα, τη χαρά, την ειρήνη και την κατανόηση. Θεραπεύει τη συναισθηματική απώλεια, το συναισθηματικό πόνο και το φόβο.
Η ροζ τουρμαλίνη είναι μια πέτρα γονιμότητας.
Είναι μια πέτρα που φέρνει ισορροπία και προστασία στις γυναίκες.


Ιδιότητες της Πράσινης Τουρμαλίνης (green tourmaline)

Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Αιγόκερω.


Η πράσινη τουρμαλίνη ενισχύει τη δημιουργικότητα, την ευημερία, την αφθονία. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια της ζωής και της δύναμης ζωής.
Καθησυχάζει τους φόβους και είναι μια πέτρα που ταιριάζει σε άντρες.
Εξαιρετική για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα θεραπευτικά βότανα.
Ενισχύει τη συνεργασία και τη θεραπεία.
Είναι ένας ιδιαίτερα καλός λίθος για την ανακούφιση από την εξάντληση, Προσελκύει τον πλούτο και εκφράζει τη κρυμμένη μας δημιουργικότητα.
Αυξάνει την ευτυχία και τη γαλήνη.
Λίθοι Τουρμαλίνης Καρπούζι (watermelon tourmaline)

Ιδιότητες της Τουρμαλίνης Καρπούζι (watermelon tourmaline)

Η τουρμαλίνη καρπούζι φέρνει συναισθηματική και πνευματική αγάπη
Κάνει αυτούς που την φοράνε πιο συμπονετικούς.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και απομακρύνει τις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα.
Η Τουρμαλίνη καρπούζι μεταδίδει την αίσθηση του χιούμορ σε όσους την έχουν ανάγκη.
Είναι μια πέτρα που μας εξισσοροπεί
Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος για να νιώσουμε αίσθημα προστασίας και ασφάλειας
Αντιστοιχεί στα ζώδια Παρθένος και Διδυμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: