Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ -ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΙΤΗΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ -ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΙΤΗΣ (Labradorite)
Είναι μια πέτρα που ταιριάζει στον Τοξότη και στο μήνα Σεπτέμβριο

Ο Λαμπραντορίτης (Labradorite) με το μεγαλοπρεπές του χρώμα και τις πλούσιες μυθικές λαϊκές παραδόσεις, υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου. Αρχικά βρέθηκε στην περιοχή Labrador του Καναδά από όπου πήρε και το όνομά του.Επίσης, γνωστός ως μαύρη φεγγαρόπετρα,ο λαμπραντορίτης υπήρξε δημοφιλής από τον 18ο αιώνα.


Το μεταλλικό σκούρο μπλε χρώμα με την πράσινη ιριδίζουσα λάμψη, τις πινελιές από τυρκουάζ, χρυσό, και άλλα πολλά χρώματα τον κάνει τόσο εντυπωσιακό και εμφανίσιμο.

Λόγω της μεγάλης σκληρότητας του είναι δύσκολο να επεξεργαστεί και γιαυτό δε θεωρείτε ένας από τους πιο πολύτιμους λίθους. Υπάρχει σε αφθονία σε πολλά μέρη του κόσμου και αυτό κάνει την τιμή του λογική και χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και αιώνες για την κατασκευή κοσμημάτων και φυλαχτών. Στις Βόρειες χώρες του χιονιού και του πάγου, οι αρχαίοι θεωρούσαν οτι ο λαμπραντορίτης έπεσε από το ουρανό γιατί τα χρώματα του θύμιζουν το βόρειο σέλας. Κάποιοι θρύλοι των Εσκιμώων λένε οτι κάποιος πρόγονός τους χτύπησε με το δόρυ ένα λαμπραντορίτη και αυτό δημιουργησε το φαινόμενο aurora borealis, δηλαδή τον χρωματισμό του ουρανού με εκπληκτικά ιριδίζοντα χρώματα σε αποχρώσεις του μωβ, του πράσινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν οτι αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος ήταν η πέτρα της χαμένης Ατλαντίδας. Πιο πρόσφατα, κατα τον 18ο αιώνα ο λαμπραντορίτης θεωρήθηκε ένα καλό γούρι και χρησιμοποιήθηκε συχνά ως το "L" σε συνθήματα όπως "καλή τύχη" στη Γαλλία και την Αγγλία.

Ο Λαμπραντορίτης θεωρείται ένα στολίδι του χειμώνα και λέγεται οτι περιλαμβάνει όλο το φάσμα των χρωμάτων αυτής της εποχής. Είναι μια πέτρα δύναμης και γνώσης που επιτρέπει σε αυτόν που τη φοράει να δεί μέσα από τις ψευδαισθήσεις και να καθορίζει την πραγματική μορφή των ονείρων και των στόχων του. Τονώνει τη φαντασία όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε και αναπτύσει τον ενθουσιασμό για τα νέα σχέδια και τις επιδιώξεις μας. Είναι εξαιρετικός για την ενίσχυση της διαισθησης και φέρνει ζωντάνια και θάρρος. Όταν φορεθεί ως περιδέραιο, λέγεται ότι φέρνει καλή υγεία και τύχη στην αγάπη.

Πνευματικές ιδιότητες του Λαμπραντορίτη


Συμβάλλει στη σαφήνεια της σκέψης.
Ο Λαμπραντορίτης μας κάνει να θέλουμε να μοιραστούμε τις ιδέες μας με τον κόσμο
Μπορεί να βοηθήσει κάποιον που τον φοράει να αναπτύξει δεξιότητες.
Είναι ένας καλός λίθος για την υπομονή - ειδικά σε εξετάσεις κτλ βοηθά την συγκέντρωση και την εστίαση.
Ενισχύει την παραγωγικότητα και φέρνει ισορροπία
Είναι ένας αγχολυτικός ημιπολύτιμος λίθος και διώχνει το στρες.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Λαμπραντορίτη

Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης.
Λέγεται οτι ενισχύει την νυχτερινή όραση.
Ο Λαμπραντορίτης είναι καλός για τα μάτια, για τα κρυολογήματα, για τον πυρετό και λέγεται οτι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που ενισχύει την προσπάθεια να χάσουμε βάρος και βοηθά τον μεταβολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: