Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΝΥΧΑΣ

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΝΥΧΑΣ (Onyx)

Ο Όνυχας είναι ο ημιπολύτιμος λίθος που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λεοντα και το μήνα Φεβρουάριο.

Όταν σχεδιάζουμε ένα κόσμημα πρέπει να ξέρουμε ότι τα χρώματα δείχνουν πιο έντονα με φόντο το μαύρο. Στα πολύτιμα κοσμήματα, το μαύρο φόντο παρέχεται συχνά από Όνυχα (onyx στα αγγλικά), ένα μαύρο χαλαζία με λεπτή υφή.

Ορισμένοι λίθοι όνυχα εμφανίζουν λευκές ρίγες στο μαύρο φόντο τους και κάνουν αυτό το ημιπολύτιμο λίθο ακόμα πιο γοητευτικό!
Λέγεται ότι αυτή η πέτρα για να αναπτύξει πλήρως τη δύναμη της θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να τη βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και αν χρησιμοποιείται για πολύ καιρο θα είναι καλό να τη βάζουμε στο χώμα για μια ημέρα. Αυτή η αναγέννηση θα συμβάλει στο να διατηρήσει ο όνυχας την ενέργειά του ισχυρή..

Ο Όνυχας ήταν πολύ δημοφιλής στους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη "όνυξ", που σημαίνει καρφί ή νύχι. Η ιστορία είναι ότι κάποια μέρα ο Έρως έκοψε τα θεϊκά νύχια της Αφροδίτης με ένα βέλος, ενώ αυτή κοιμόταν. Άφησε τα κομμάτια διάσπαρτα πάνω στην άμμο και οι Μοίρες τα μετέτρεψαν σε πέτρα, έτσι ώστε κανένα κομμάτι από τους θεούς να μην χαθεί ποτέ. Βέβαια το μαύρο δεν είναι συνήθως το χρώμα που συνδέουμε με τα νύχια των χεριών όμως στην ελληνική αρχαιότητα, σχεδόν όλοι οι χαλαζίες από άσπρο χρώμα έως σκούρο καφέ και μαύρο ονομάζονταν όνυχας.

Αργότερα, οι Ρωμαίοι αναφερόταν σε μαύρο και σκούρο καφέ χρώμα μόνο για τον όνυχα και τον χρησιμοποιούσαν για σφραγίδες με κερί.. Ο Ρωμαίος στρατηγός Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε τον όνυχα όταν επρόκειτο για μια καλή συμφωνία.

Πνευματικές ιδιότητες του Όνυχα


Ο όνυχας δίνει δύναμη.
Προωθεί το σθένος, την επιμονή και την αντοχή.
Προσδίδει αυτοπεποίθηση, βοηθώντας να νιώθετε άνετα στο περιβάλλον σας.
Αυτός ο λίθος διώχνει τη θλίψη, ενισχύει τον αυτοελέγχο και βοηθά στην
συνετή λήψη αποφάσεων.
Ενθαρρύνει την ευτυχία και την καλή τύχη.
Είναι πιθανό βοηθήσει στην αναγέννηση, την ευτυχία, και να αυξήσει το ένστικτο και τη διαίσθηση.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Όνυχα

Ο όνυχας ενδυναμώνει τον σκελετό και εξαγνίζει το αίμα.
Είναι ευεργετικός για τα δόντια και τα πόδια
Είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος με τις δερματικές παθήσεις,
Βοηθά στη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων, καθώς και μυκητιάσεων ή φλεγμονών.
Λέγεται ότι απαλύνει τον πόνο των ηλιακών εγκαυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: