Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ - ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ

HMIΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ (Obsidian)

Ο Οψιδιανός θεωρείται ο ημιπολύτιμος λίθος του Υδροχόου, αλλά ο snowflake οψιδιανός συνδέεται μερικές φορές με τον Παρθένο.


O Οψιδιανός (Obsidian) αποτελεί ένα σημαντικό ημιπολύτιμο λίθο στην ιστορία της ανθρώπινης ανάπτυξης. Πολλά από τα πρώτα εργαλεία μας ήταν κατασκευασμένα από αυτό το φυσικό γυαλί. Έχει κερδίσει τη φήμη του ως μια πέτρα προστασίας από την αρχική του χρήση σε μαχαίρια, αιχμές βελών και εργαλεία. Ο Οψιδιανός διαμορφώνεται από τη λάβα των ηφαιστειακών εκρήξεων καθώς αυτή παγώνει μέσα στη γη και η υαλώδη μορφή και λάμψη του τον καθιστούν μοναδικό υλικό για χρηστικά όσο και διακοσμητικά αντικείμενα στο βάθος των αιώνων.

Ο Οψιδιανός αποτελούσε μια ιερή πέτρα σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο εξουσίας. Οι Μάγια ιερείς μάλιστα τον χρησιμοποιούσαν ως μαγική πέτρα για να προβλέπουν το μέλλον. Μέχρι και σήμερα ο οψιδιανός είναι ένα πετράδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαντική τέχνη και ορισμένοι επαγγελματίες του είδους θεωρούν ότι η μαύρη αυτή πέτρα μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν πιο εύκολα στο υποσυνειδητό τους και να έχουν καλή τύχη στις προβλέψεις τους.

Στην αρχαιότητα ο οψιδιανός Χρησιμοποιήθηκε επίσης και για την επούλωση πληγών (πολλές από τις οποίες είχαν προκληθεί από όπλα φτιαγμένα από οψιδιανό!) και για ανακούφιση από τον πόνο. Λέγεται ότι κρατώντας ένα τέτοιο πετράδι προστατεύεις τον εαυτό σου από πάσης φύσεως σωματική ή ψυχική βλάβη. Όπως και ότι έχει την δυνατότητα να διώχνει μακριά κάθε αρνητική ενέργεια. Επίσης πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να δείτε τις αδυναμίες σας με σαφήνεια και θα αποτελέσει ένδειξη για τη διόρθωση τους.

Ο οψιδιανός snowflake έχει πάρει το όνομα του από τις περίτεχνες λευκές στάμπες που έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του καθώς κάποια τμήματα του λίθου αποκρυσταλλώνονται και το  σχήμα τους  αρχίζει να μοιάζει πολύ με αυτό των χιονονιφάδων.  Είναι ένας λίθος που συμβολίζει την καθαρότητα και βοηθάει να αποβάλλουμε το στρες και την ψυχική ένταση.


                                                          Πνευματικές ιδιότητες του Οψιδιανού
Ο οψιδιανός είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που μαλακώνει την καρδιά .
Κάνει αυτόν που τον φοράει να νιώθει υπεύθυνος και δυνατός
Προωθεί την ηρεμία και την ειρήνη.
Διαλύει και προστατεύει από την αρνητικότητα.
Αυτός ο λίθος θεωρείται ένα μαγικό εργαλείο για τη μαντεία.
Είναι μια πέτρα προστάτης από κάθε είδους βλάβη.
Ηρεμεί και διώχνει το στρες και την ένταση.
Ο οψιδιανός snowflake είναι μια ιδανική πέτρα προστασίας για τις γυναίκες

Θεραπευτικές ιδιότητες του Οψιδιανού

Ο Οψιδιανός βοηθά στην προστασία κατά της κατάθλιψης και δίνει κουράγιο στους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους.
Οξύνει και βοηθά να εστιάσουμε στο εσωτερικό όραμα.
Μπορεί να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις.
Αποβάλει το στρες και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
Ωφελεί το στομάχι και το πεπτικό σύστημα
Λέγεται ότι ο οψιδιανός ανακουφίζει από τον μυικό πόνο και επουλώνει τις πληγές.
Ο Οψιδιανός snowflake είναι μια πέτρα κάθαρσης και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια: