Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΚΙΤΡΙΝΗΣ


ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΚΙΤΡΙΝΗΣ (Citrine)
Ο μήνας που αντιστοιχεί στον Κιτρίνη είναι ο Νοέμβριος και ταιριάζει στον Παρθένο.

O Κιτρίνης (Citrine) είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του χαλαζία, μια οικογένεια η οποία με την πληθώρα των χρωμάτων της προσφέρει στους λάτρεις των ημιπολύτιμων λίθων μία απίστευτη ποικιλία για τις δημιουργίες τους. Το φωτεινό κίτρινο χρώμα και η ακτινοβολία του Κιτρίνη τον κάνουν περιζήτητο. Αν και η τιμή του είναι αρκετά οικονομική, αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος είναι μια άριστη επιλογή για να ζωντανέψουν τα χειροποίητα κοσμήματα μας και εμείς να ακτινοβολούμε από θετική ενέργεια και αισιοδοξία.


Δεν υπάρχουν πολλοί κίτρινοι πολύτιμοι λίθοι στον κόσμο των κοσμημάτων. Ένα διαμάντι ή ένα ζαφείρι μπορεί να είναι κίτρινα αλλά είναι πολύ δαπανηρά. Ωστόσο, ο Κιτρίνης εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες για αυτό το χρώμα, από λεμόνι κίτρινο έως κοκκινωπό καφέ. Υπάρχει μια ποικιλία Κιτρίνη στην Ισπανία με ένα βαθύ χρυσό χρώμα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πανάκριβο αυτοκρατορικό τοπάζι.

Ο Κιτρίνης φέρνει ευτυχία, χαρά και αισιοδοξία στη ζωή. Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που όχι μόνο δεν συσσωρεύει αρνητική ενέργεια, αλλά και την διαλύει. Ενεργοποιεί και αναζωογονεί, προωθεί την ζεστασιά, την άνεση και την ενέργεια. Επίσης λέγεται ότι ο Κιτρίνης ανοίγει το μυαλό και μας βοηθά να κάνουμε νέες σκέψεις σε καθημερινά θέματα.Συχνά χρησιμοποιείται για την αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αξιοπρέπειας, ιδιαίτερα στους άντρες προσφέρει θάρρος και αυτοπειθαρχία.

Πνευματικές ιδιότητες του Κιτρίνη


Ο Κιτρίνης έχει την ιδιότητα να αποβάλει την αρνητικότητα και μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια.
Βοηθά να ανοίξουν νέες γραμμές επικοινωνίας.
Βοηθάει στην «πνευματική» πέψη.
Διατηρεί ανοιχτό το μυαλό σε νέες σκέψεις.
Είναι ένας αισιόδοξος ημιπολύτιμος λίθος και κατά της κατάθλιψης.
Φέρνει την αγάπη και τη χαρά στη ζωή σας.
Είναι το τυχερό πετράδι των εμπόρων
Ο Κιτρίνης βοηθά να έχουμε αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια.
Ενισχύει την προσωπική μας δύναμη και δίνει θάρρος.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Κιτρίνη

Ο Κιτρίνης ενισχύει το πεπτικό σύστημα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν για αντίδοτο σε δηλητήρια
Καταπολεμά την κατάθλιψη και τονώνει την αυτοπεποίθηση.
Συμβάλει για την ηρεμία και χαλαρώνει την ένταση σε προβληματικές συνθήκες.
Βοηθάει στην εξάλειψη των εφιαλτών.
Αποβάλλει το στρες και δίνει ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: