Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΜΙΠΟΛΙΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ : Αλεξανδρίτης, Αμαζονίτης, Αμετρίνης

Ας συνεχίσουμε το γοητευτικό ταξίδι στα έγκατα της Γης, να θαυμάσουμε τα όμορφα δημιουργήματά της. Μαθαίνουμε για τις ιδιότητές τους και την χρήση τους, αποσυμβολίζοντας έννοιες και λεπτομέρειες. Μία θαυμαστή επικοινωνία με την Φύση γύρω μας!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ (Alexandrite)

Ετυμολογία: Πήρε το όνομά του από τον Τσάρο της Ρωσίας Αλέξανδρο Β', γιατί λένε πως βρέθηκε για πρώτη φορά στα γενέθλιά του στη Ρωσία

Πλανήτης: Δίας

Ζώδιο: Ιχθείς

Μέταλλο: Κασσίτερος

Στοιχείο: αέρας

Προέλευση: Σρι Λάνκα κυρίως  


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Είναι μία όμορφη πέτρα που έχει την ιδιότητα στο φως της μέρας να είναι σκούρα πρασινογάλαζη και στο φως των κεριών, τη νύχτα να γίνεται βαθυκόκκινη ή με απόχρωση μωβ. Δεν περιέχει ποτέ ξένες προσμείξεις. Είναι σπάνια πέτρα και ακριβή.

Ανοίγει τη διαίσθηση και τις μεταφυσικές ικανότητες, δημιουργεί ισχυρή θέληση και προσωπικό μαγνητισμό.

Αναζωογονεί, χτίζει τον αυτοσεβασμό μας. Κεντράρει, ενδυναμώνει και ευθυγραμμίζει τα νοητικά, πνευματικά και συναισθηματικά σώματα. Φέρνει χαρά, διευρύνει την δημιουργικότητα, επιταχύνει την αλλαγή. Τονώνει τη δυνατότητα αναπαραστάσεων.

Φοριέται για καλή τύχη και ερωτισμό.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βοηθά το νευρικό σύστημα, τη σπλήνα, το πάγκρεας και τα ανδρικά όργανα αναπαραγωγής. Θεραπεύει τη μη απορρόφηση των πρωτεϊνών, τις παρενέργειες της λευχαιμίας και ανακουφίζει τους αυχενικούς μύες Έχει ισχυρή αποτοξινωτική δράση και ενεργοποιεί το συκώτι.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Στο όργανο ή μέρος του σώματος που πρέπει να ενδυναμώσουμε.ΑΜΑΖΟΝΙΤΗΣ (Amazonite)Άλλη ονομασία: αμαζόνια πέτρα, ενδεχομένως επειδή έχει το πράσινο χρώμα του Αμαζονίου

Ενέργεια: δεκτική

Πλανήτης: Ουρανός και Σελήνη

Ζώδια: Υδροχόος και Καρκίνος

Στοιχείο: Νερό

Μέταλλο: Ασήμι

Προέλευση: Ουράλια όρη, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία, Κολοράντο ΗΠΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο αμαζονίτης δρα ως ένα πολύ αποτελεσματικό φίλτρο.

Σε υλικό, φυσικό επίπεδο, εμποδίζει το γαιοπαθητικό στρες και προστατεύει από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Θα πρέπει να τοποθετείται ανάμεσα σε σας και την πηγή οποιασδήποτε ρύπανσης.

Σε νοητικό επίπεδο, φιλτράρει την πληροφορία που περνά από τον εγκέφαλο και την συνδυάζει με τη διαίσθηση. Ηρεμεί τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και ευθυγραμμίζει το υλικό σώμα με το αιθερικό, διατηρώντας τη βέλτιστη υγεία. Ισορροπεί τις αρσενικές και θηλυκές ενέργειες. Βοηθά να δείτε τις δύο όψεις ενός προβλήματος ή τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και απόψεις. Απαλύνει τα συναισθηματικά τραύματα, ανακουφίζοντας την ανησυχία και το φόβο. Το ελιξήριο του αμαζονίτη είναι ευεργετικό για όλα τα επίπεδα της συνειδητότητας. Βοηθά στην εκδήλωση της συμπαντικής και καθολικής αγάπης.

Θεωρείται επίσης η πέτρα που βοηθά όσους παίζουν σε τυχερά παιχνίδια. Φέρνει καλή τύχη και χρήματα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο αμαζονίτης θεραπεύει και ανοίγει τόσο το τσάκρα της καρδιάς όσο και αυτό του λαιμού για να προωθήσει μια επικοινωνία βασισμένη στην αγάπη. Ανοίγει επίσης το τρίτο μάτι και τη διαίσθηση. Διαλύει την αρνητική ενέργεια και τα μπλοκαρίσματα στο νευρικό σύστημα. Είναι ευεργετικός για την οστεοπόρωση, τη φθορά των δοντιών, την έλλειψη ασβεστίου, και τα ιζήματα ασβεστίου, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των ανεπαρκειών του μεταβολισμού που δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα. Το ελιξήριο βελτιώνει τα προβλήματα ασβεστίου. Επίσης, ο αμαζονίτης ανακουφίζει τους μυϊκούς σπασμούς. Μια από τις μεγαλύτερες ιδιότητες του είναι η προστασία που παρέχει σε προβλήματα υγείας που οφείλονται στα μικροκύματα και σε άλλες πηγές ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης.

ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Χρησιμοποιείται στην μαντική, ειδικά στις ρούνες, στο ταρώ και στο Άι-Τσινγκ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Κρατήστε τον ή τοποθετήστε τον πάνω στο σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα ή φορέστε τον για να προστατευθείτε από τα μικροκύ¬ματα. Τοποθετήστε τον κοντά σε υπολογιστές ή κολλήστε τον στο κινητό σας.

ΑΜΕΤΡΙΝΗ (AMETRINE)Προέλευση: Βολιβία, Βραζιλία, Ινδία

Πλανήτης: Δίας

Ζώδιο: Τοξότης και Ιχθείς

Στοιχείο: ΝερόΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η αμετρίνη συνδυάζει με δύναμη τον αμέθυστο και τον κιτρίνη. Η δράση της είναι γρήγορη και αποτελεσματική και οδηγεί στη διαισθητική γνώση των αιτιών μιας ασθένειας. Η αμετρίνη συνδέει το φυσικό βασίλειο με την ανώτερη συνειδητότητα. Διευκολύνει και προστατεύει κατά τη διάρκεια των αστρικών ταξιδιών (astral travel) και ανακουφίζει τις ψυχικές επιθέσεις (psychic attack). Καθαρίζει το στρες και την ένταση από το κεφάλι, ηρεμώντας το νου και φέρνοντας μεγαλύτερη εστίαση στο διαλογισμό. Ανοίγει το τρίτο μάτι προάγοντας τη θεραπεία και τη μαντική. Ενώνει τις αρσενικές και θηλυκές ενέργειες.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, η αμετρίνη τονώνει τη συμβατότητα και την αποδοχή των άλλων. Δραστηριοποιεί τη δημιουργικότητα και στηρίζει τον καθένα να πάρει τον έλεγχο της ζωής του στα χέρια του. Φέρνει διαύγεια, εναρμονίζοντας την αντίληψη με τη δράση. Ενδυναμώνει τη συγκέντρωση και βοηθά στην ενδελεχή σκέψη, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση όλων των πιθανοτήτων.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, η αμετρίνη απελευθερώνει τα μπλοκαρίσματα, φέρνοντας διαισθητική γνώση σχετικά με τις υποβόσκουσες αιτίες μιας συναισθηματικής δυσκολίας. Ευνοεί την αισιοδοξία και την ευημερία που δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παραμέτρους.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η αμετρίνη φτάνει στη ρίζα των πραγμάτων. Οι ισχυρές καθαριστικές της ιδιότητες διαλύουν την αρνητικότητα από την αύρα και τις τοξίνες από το σώμα. Είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό του αίματος και την αναζωογονήση, παρέχει ζωτικότητα στο σώμα, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά το αυτόνομο νευρικό σύστημα και τη σωματική ωρίμανση, σταθεροποιεί το DNA / RNA και οξυγονώνει το σώμα.

Η αμετρίνη θεραπεύει το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS), την αίσθηση καψίματος, την κατάθλιψη, τις γαστρικές αναταραχές και τα έλκη, την κόπωση και τη ληθαργικότητα, τους πονοκεφάλους που οφείλονται στην ένταση και τις ασθένειες που σχετίζονται με το στρες. Απελευθερώνει τα μπλοκαρίσματα στο λεπτό υλικό, συναισθηματικό και νοητικό σώμα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Φορέστε την απευθείας πάνω στο σώμα για παρατεταμένα διαστήματα, τοποθετώντας την πάνω στο ηλιακό πλέγμα. Το να κρατάτε την αμετρίνη φέρνει ζητήματα που είναι βαθιά θαμμένα στην επιφάνεια, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα συζητήσετε και να τα θεραπεύσετε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Too often the rooms made for entertaining visitors
take priority over those nurturing private havens.
Donald Baker is a certified interior designer and runs his own interior decoration consultancy.
I walked through my bedroom last weekend thinking that it felt dull,
drab and old.

my web page: kids bedroom ideas

Ανώνυμος είπε...

This Panthers laser etched ornaments function the Panthers official blue shade and also the emblem
laser etched on its surface. There are two kinds of decorative appliances for this event,
decorative content for indoor and outdoor. In case you shop about in dollar discount stores you are able to uncover all kinds of
modest gift things.

My website christmas Decorating contest criteria

Ανώνυμος είπε...

By strategically placing these candles throughout your indoor or outdoor living areas, you
will have enhanced the natural appeal of the surroundings.
One can find various combinations of pots and potteries with New Orleans potteries
for garden and outdoor decor. These garden statues are popular because
they are so cute.

My web site - patio Garden ideas containers

Ανώνυμος είπε...

Whenever, there is a special occasion, side tables can be the central point of
attraction of your room and the ideal space to
display decorative items. Palm Breezes Beach Pail Candle Holder marriage Favors.
Pick up a rosemary tree, attach some small red bows and place in
a decorative container.

Also visit my blog post - country kitchen table decor

Ανώνυμος είπε...

00 each to cakes that can cost as much as $6. Search for for "wedding cake images" or "wedding cake styles" after that
take a moment to search and picture each design
as part of your wedding reception. In this, you have to consider the celebrant.


My web page - easy butterfly cake design

Ανώνυμος είπε...

My relatives all the time say that I am wasting my time
here at web, however I know I am getting knowledge all the time by reading such
pleasant posts.

Check out my website; anyone tried quantrim

Ανώνυμος είπε...

Present day individuals are quite substantially conscious of
their taste and alternatives. They'll quickly discover that organizing baby room decoration is just not a simple job. By browsing by way of there ranges you will surely uncover what you're looking
for.

Feel free to surf to my web page - toddler boy room decoration ideas

Ανώνυμος είπε...

Post writing is also a fun, if you be acquainted
with afterward you can write or else it is complicated to write.


Here is my web-site - quantrim fast track formula